Sporten met mensen met dementie

Rond dementie bestaan veel misvattingen. Bijvoorbeeld dat je met mensen met dementie geen normaal gesprek kunt voeren of dat mensen met dementie in een verzorgingstehuis zitten. De werkelijkheid is heel anders. Van alle mensen met dementie woont driekwart thuis. In het beginstadium van dementie zijn mensen vaak lichamelijk nog in goede conditie. Ze krijgen alleen steeds meer moeite met het organiseren van hun leven, sport of hobby. Een maatje kan daarbij helpen.

Vrijwilligers gezocht voor beweegproject in Heiloo

In Heiloo is een beweegproject opgezet voor thuiswonende mensen met dementie: Bewegen op Maat. Iedere woensdag worden de mensen met dementie thuis door een vrijwilliger opgehaald, maximaal drie mensen per vrijwilliger, om naar sportschool Dorssports te gaan. Van 14.00 tot 15.00 uur wordt er onder begeleiding van een sportinstructeur gesport. U kunt als vrijwilliger natuurlijk zelf ook mee doen of sporten. Daarna drinkt iedereen gezellig een kopje koffie of thee. Om 15.30 uur is het weer afgelopen en brengt u de mensen weer terug naar huis. Voor iedereen een leuke middag! We zoeken vier vrijwilligers.

Kan ik het ook?

Iedereen kan in principe maatje worden. Maar niet iedereen is geschikt om maatje te worden voor iemand met dementie. Je moet veel geduld hebben en je goed kunnen inleven. Maar ook je grenzen kennen: het is niet de bedoeling dat je bijvoorbeeld zorgtaken gaat overnemen. Daarnaast krijg je via de Stichting Welzijn Heiloo een korte cursus aangeboden over Omgaan met dementie. Lijkt u dit leuk om te gaan doen? Kijk dan op de website van het project Goede Maatjes.

 Aanmelden

U kunt zich aanmelden

Door u in te schrijven op Miess.nl en aan te geven dat u vrijwilliger wilt zijn voor het project Bewegen op Maat in Heiloo.

Door u in te schrijven op de website van Goede Maatjes.

Door te bellen met Nancy of Marloes van het Coördinatiepunt van Goede Maatjes op nummer 0223 – 648 1000.

Door te bellen of te mailen met Karlijn Sengers van de Stichting Welzijn Heiloo: 072-5331297 of welzijnscoach@welzijnheiloo.nl